LÄR DIG BRYGGA EGET ÖL

Kurs A, långa kursen, 4 gånger


Första gången lär vi oss bryggningens teori, provsmakar och diskuterar hur olika öltyper skapas och bestämmer vad vi ska brygga.


Efter någon vecka brygger vi en hel dag, lördag eller söndag, i vår stora bykgryta som rymmer nästan 100 liter. Vi brygger och talar om ölbryggning och ölhistoria. Till sist tar du med dig ölet hem för jäsning.


Efter att ölet jäst ut samlas vi för att tappa det på flaska.


En månad senare samlas vi för att provsmaka och diskutera hur du skall komma igång med egen bryggning.


Pris 2900 kr per person, max 6 deltagare per kursomgång.


Kurstider för kurs A.

Kurs B, kurs med övernattning

Passar de som bor långt bort


Dag 1: Start kl 18. Ölbryggningens teknik, och hur malt, humle och jäst kombineras för att få önskad öltyp. Vi provar olika öltyper, såväl kommersiella som hembrygda.


Övernattning i vårt Bed & Breakfast.


Dag 2: Bryggning i den stora bykgrytan som rymmer nästan 100 liter. var och en får med sig en hink med ca 20 liter jäsande öl och får själv tappa den på flaska hemma. Vi brygger också i mindre gryta som passar på spisen där hemma.


Pris 2900 kr per person, minst 4 deltagare per tillfälle


Kurstider för kurs B.

20220330_162120
DSC00404
DSC00276
20220821_185205